2011. december 17., szombat

Te(l)j leves

Most hogy tanulni kéne a vizsgákra, egyből lett időm írogatni ide is. Ezzel talán a legtöbben így vagyunk. Ha épp te is csinálnál valamit tanulás helyett, akkor van egy tippem a számodra!

Ha még nem ebédeltél, és maradt egy kis tejed, amit nem szeretnél a szünet alatt megrohasztani, akkor tökéletes választás lesz a tej leves.
Mint a nevéből is adódik, tej kell hozzá, víz, tészta, és ha szeretjük, mazsola. Megint csak az alapot írom le, mert hát ízlés szerint fejlesztgethető ez is.

Anya 1/3 arányban szokta csinálni, kevesebb tejjel, de felesbe is jó, csak jóval laktatóbb. Tehát 2 bögre tejhez kell 4 bögre víz. Még az elején beleszórjuk a mazsolát, megsózzuk kicsit, majd pár evőkanál cukrot teszünk bele. Megvárjuk amíg felforr, majd beletesszük a tésztát, és addig főzzük, amíg a tészta puha nem lesz. Mivel kolisok vagyunk, számunkra a tészta az tészta, de akik igényesebbek, azok apróbb fajta tésztával, vagy éppen hosszú-vékony tésztával is elkészíthetik, úgy az igazi. Készen is vagyunk, ha jó sok a tészta és zsírosabb tejet használtunk, akkor egy darabig nem leszünk éhesek.

Ez a végtelenül egyszerű kaja, szintén ismeretlen a többség számára, de azóta nagy karriert futott, már több lakásban is ismerik nálunk. És most már legalább nálatok is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése